søndag 7. april 2013

Enkel ostekake

Enkel og god ostekake uten mikkmakk.

Jeg fortsetter bloggingen med elendige mobilbilder ...

Bunn:
225 g digestivekjeks
135 g smeltet smør

Fyll:
1 pk. philadelphiaost
1 boks rømme
1 pk. kremfløte
1 pk. sitrongele (bruk kun halve mengden vann!)
115 g melis
1 ts vaniljesukker

Topp:
1 pk. bringebær eller jordbærgelé


1. Knus kjeksene (det enkleste er å gjøre det med hendene) og smelt smøret. Rør sammen, hell over i en springform på 24 cm og trykk det litt ned. Sett i kjøleskapet.
2. Kok opp sitrongeléen med 2,5 dl vann og la den kjølne litt. Miks sammen philadelphia, rømme, melis, vaniljesukker og den kalde sitrongeléen. Pisk fløten til krem i en egen bolle, ikke pisk for lenge, den skal ikke være helt stiv. Miks sammen ost/rømmeblandingen med kremen, og hell over i kakeformen. Sett i kjøleskapet minst 1 time.
3. Kok opp 4 dl vann, rør inn bringebær/jordbærgelémiksen og la den bli helt kald, nesten på nippet til å stivne. Sjekk at fyllet på kaken har stivnet og hell geléen over. Et lite tips kan være å la det renne over på en stor ss først, så blir ikke det en stråle rett ned på kaken (som kan lage merker).

Håper du liker kaken, det gjør hvertfall jeg!

(PS! Pass på at formen du bruker er helt tett, og at geléen du heller på til slutt er helt i ferd med å stivne. Hvis ikke kan du risikere å måtte bruke resten av kvelden på å vaske kjøleskapet ...)

5 kommentarer:

 1. Denne skal jeg lage til en konfirmasjon i mai :) takk for du deler :)
  Trine:)

  SvarSlett
 2. Ååå, super oppskrift! Tusen hjarteleg takk for deling :)
  Eg elskar oppskrifter utan mikkmakk. Det er akkurat det eg treng. Og gjerne litt meir avansert enn Toro. Sjølv om Toro òg er god å ha :)
  Denne skal testast i helga, jippi :)
  Klem, KristiN

  SvarSlett
 3. Denne var fantastisk god, og til og med jeg klarte å lage den :D Takk for oppskrift!

  SvarSlett
 4. Så gøy at flere vil prøve oppskriften! Jeg har selv sansen for enkle oppskrifter, trenger ikke å være avansert for å bli godt. Heller tvert imot! :)

  SvarSlett
 5. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  SvarSlett