torsdag 22. november 2012

Kyllingcurry

Vi var alt for sultne til å vente, så et mobilbilde er alt jeg har. 
I dag har jeg og Nora laget vår første curry helt fra scratch, det ble supergodt! Oppskriften er inspirert av en Jamie Oliver har laget, bare litt modifisert.

Currypaste
2 stilker sitrongress
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 neve friske korianderblader
2 grillede paprikaer på glass
4 kaffir limeblader
1 toppet ts tomatpuré
1 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
2 cm ingefær

1 boks kokkosmelk
2 kyllingfileter
Jasminris

Kok opp vann og kok risen etter anvisning på pakken. Sett samtidig stekeovnen på 200 grader.

Ta av de ytterste bladene på sitrongresset og bank stilkene med håndtaket på kniven. Fjern frøene og stilken på chilien (behold frøene om du vil ha litt mer punch). Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det blir en fin paste. Skjær kyllingfileten i strimler og stek raskt på høy varme til det er en god stekeskorpe. Tilsett litt olje og bland 1, 5 ss av currypasten sammen med kyllingen. Hell det over i en ildfast form og la det steke i ovnen på øverste rille i 8–10 min. Samtidig som kyllingen steker i ovnen, heller du litt olje og resten av currypasten over i stekepannen. La det koke opp og tilsett 1 boks kokkosmelk. La det putre på medium varme i ca 10 minutter, til passelig tykkelse. Smak til med soyasaus.

Server curryen med jasminris og fersk koriander.



1 kommentar: