torsdag 20. september 2012

Spicy tomatsuppe med kylling

Mitt andre bidrag til ukens utfordring hos Matbloggesentralen.

Denne oppskriften fikk jeg av en kollega for mange år siden. Det har blitt lagt til, trukket fra og endret en del småting siden den gang. Og fortsatt er det en av favorittmiddagene her i huset. Om du vil kan den også brukes som gryterett med for eksempel ris til, da lar du den koke litt lenger og tilsetter 1 ts maisenna rørt ut i litt vann. (Egen oppskrift kommer snart).

Tidsbruk: 30–45 min
Passer til 2 voksne eller 1 voksen og 2 små
Vanskelighetsgrad: medium

1 ss rapsolje
3 kyllingfileter
1 liten løk
1 grønt eple
2 fedd hvitløk
1/2 terning kyllingbuljong
1 pk matfløte
500 g hakkede tomater (gjerne med oregano, basilikum eller hvitløk)
1/2 ts basilikum
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts salt
2 ts sitron (hvis du har)
8 runder med pepperkvernen
1/4 ts oregano
1/2 ts karri

Serveres med nystekte hvitløksbaguetter.

Del kyllingfiletene i terninger og fres dem i oljen i en stekepanne. Finhakk hvitløk og skjær løk og eple i terninger. Ha i løken når kyllingen nærmer seg ferdigstekt. Stek videre til den mykner, og tilsett hvitløk og eple. Tilsett 500 g hakkede tomater, 1/2 buljongterning og 1 dl kaldt vann. La det koke i 5 min og tilsett 1 pakke matfløte. Ha i alle krydrene og la det koke i ytterligere 5 minutter.

Perfekt til kalde høstdager :)

2 kommentarer:

  1. Så fristende det ser ut! Og kjempefint bilde da! Mmmm....

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Kikki. Det kommer seg heldigvis! :) Ønsker deg en strålende dag. Klem Siv Iren

      Slett