søndag 6. november 2011

Pippi- og piratfest

Det er hektisk her for tiden, og bloggingen må dessverre lide. Sånn måtte det bare bli. Men jeg har ikke ligget på latsiden, bare så det er sagt. Faktisk har det gått i 100, og jeg har bakt kake etter kake. 

Først ut på programmet var Pippi- og piratfest for 4-åringen.

Bilde fra bursdagsinvitasjonen
Hun ønsket seg Pippikake og piratmuffins.


Jeg hadde store planer om en fin trinn-for-trinn bildevisning av Pippikaken, men i bursdagskaoset var det verken tid eller lys nok til bildene. Derfor får en trinn-for-trinn beskrivelse duge denne gangen. Om noen har lyst å lage en lignende kake og har noen spørsmål så er det bare å spørre. Jeg skal svare etter beste evne :)

1. Sukkerbrød
Skru ovnen på 170 °C

5 egg
180 g sukker
Miks med håndmikser til du kan skrive Ole i blandingen (mormortriks)

90 gram hvetemel
90 gram potetmel
2 ts bakepulver
Bland sammen det tørre
Vend inn i egg/sukkerblandingen

Hell i en usmurt springform og stek i ca. 40 min. Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en strikkepinne i midten, og se om det henger igjen deig på den. 

Når kaken er ferdig velver du den forsiktig opp ned på en rist. Hvis du ikke hørte på meg tidligere og likevel smurte formen så har du nå et stort problem (siden kanen faller sammen.) Å snu den forhindrer at kaken faller sammen, og gir deg et høyt og fint sukkerbrød. 

2. Fyll kaken
1 boks rørt jordbærsyltetøy/vanlig jordbærsyltetøy
1 pk. vaniljekrem

1 pk kremfløte
1/2 ss melis
Kremfløte og melis mikses sammen til krem

Skjær sukkerbunnen i 3 deler (vær forsiktig!)
Jeg fylte kaken min med rørt jordbærsyltetøy og vaniljekrem for at det skulle passe til en barnebursdag. 
Legg en av delene nederst på kakefatet ditt, og ha over et godt lag med rørt syltetøy. 
Deretter legger du på neste del av kaken, og fyller den med 1 hel pakke vaniljekrem (tine). 
Legg på det siste sukkerbrødet, og dekk hele kaken med et tynt lag kremfløte. 

Så satte jeg kaken i kjøleskapet og ventet til neste dag. Ofte blir kaken bedre om man gjør det!

3. Pynt kaken
2 poser marshmellows
4 ss vann
4 ss flott matfett
600 g melis
Icingfarge i oransje, sort, grønn, rød og blå (fra Cacas/Wilton)

Det lønner seg å bestille fargen på ebay, eller eventuelt ikke bruke så mange farger som jeg har gjort, ellers blir det fort dyrt. Blir det farge til overs kan du faktisk bruke den til å farge ullklær med, eller spare den til en annen anledning. 

Bland fargen forsiktig inn i MMF
Lag MMF (marsmellowfondant) i to omganger ved å ha 2 ss vann og 200 g marshmellows i en bolle i mikrobølgeovnen på full styrke. La stå til den smelter eller sveller kraftig opp. Rør inn matfettet. Vil du farge massen deler du den nå opp i passe store mengder, og tar forsiktig i litt og litt farge. Deretter knar du inn melisen med hendene. Lag en omgang til med MMF, og del opp så du får nok til alle fargene du trenger. Jeg hadde en stor del med hvitt (til trekk), en veldig liten del i grønt (til hårbånd), en liten del i blått (til øyne), en liten del i rødt (til munn), en litt større del i oransje (til håret) og en litt større del i hudfarge (hvit med pittelitt oransje i, til ansiktet).

Oransje MMF til håret.
Nå kjevler du ut et stort lokk av hvit MMF som du legger forsiktig over kaken. Lag lokket stort så du er sikker på at det dekker hele kaken.


For å lage Pippifiguren må du printe ut en a4 strektegning av Pippi, og klippe ut hår og ansikt fra hverandre. Kjevle ut oransje MMF, legg "hårpapiret" oppå, og skjær rundt. Gjør det samme med ansiktet. Så plasserer du begge deler på kaken inntil hverandre. Deretter lager du hårbånd, øyne og eventuelt sorte prikker om du vil. Plasser alle delene på kaken.

MMF i forskjellige farger.
Om du har fulgt anvisningen riktig nå så bør du ha en kake som ser omtrent ut som den under her. Og da tipper jeg bursdagsbarnet blir rimelig fornøyd! :D

Muffinsene var mest populære.

Vi hadde en skikkelig fin bursdagsfeiring her hjemme, med spennende skattejakt, bursdagssanger og godteributikk. Etter at de hadde handlet godteri med gullskatten sin satte alle barna seg i sofaen for å se Pippi på tv. Jeg tror faktisk de syns det var deilig å roe ned litt (det var kl 18.30 fredags kveld).

Bursdagsbarnet var mer enn happy, og det var selvfølgelig bursdagsmammaen også. Tusen takk for all hjelp fra tanter, bestemødre og oldemødre!
 Det kom både alverprinsesser, pirater, apekatter og løver på besøk. Ja selveste Sabeltann *2 kom også!!

6 kommentarer:

 1. For en sterk Nora og for en kjempekul kake:)) Ble nok et kjempegøy selskap:)))

  SvarSlett
 2. For en imponerende kake! Bøyer meg i støvet for folk som har sånne talenter og ikke minst tålmodighet.

  Velkommen som følger hos meg. Det blir nok ingen ekstra lodd i lotteriet for elg skutt i underbuksa, men en underholdende historie, det var det absolutt. :-)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Så kult tema på festen då! kjekt at det ikkje berre er prinsesser på 4 år ;-) Stilig invitasjon og kul kake! (synst alltid det går meir muffins enn kake i barneselskap eg...)

  SvarSlett
 4. Kjempetøff kake !

  Hilsen Janne

  SvarSlett
 5. For en tøff kake :-)
  og en koselig blogg du har :-)

  SvarSlett
 6. Hei igjen :-)
  Bare ett lite tips :

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  Ny sjangse - Hver måned
  ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ?
  de har litt klær til dame også :-)

  SvarSlett