torsdag 4. august 2011

Krystalliserte blomster

Stemorsblomstene mine står bare å frør seg for tiden, og jeg innser at de har avtjent sin plikt for i år. 
De få blomstene som var igjen har jeg klippet av og krystallisert. Planen er å oppbevare de i et lufttett glass, og bruke de som kakepynt utover året.

Har du lyst å prøve du også? 

Du trenger: 
1 eggehvite
Melis
Friske blomster (stemorsblomster, blomkarse e.l.)

Klipp av de blomstene du vil bruke, behold gjerne litt av stilken så du har noe å holde de i. Stivpisk eggehviten, og ha melis i en liten sil (tesil f.eks). Stryk forsiktig eggehvite over blomstens blader, og strø til slutt over med melis. Pass på så det ikke blir klumper med eggehvite eller melis. Legg til tørking på et matpapir i minst 8 timer. Kan oppbevares i et lufttett glass. 


1 kommentar:

  1. oj, det såg spennande ut! Kanskje eg må prøve det :-)Må berre finne ut om svigermor har stemorsblomster ;-) kan ein bruke andre blomstrar og? er dei forresten etande, eller berre til pynt?

    SvarSlett