lørdag 4. desember 2010

Årets første bakst


Disse to små frøknene sørget for at mammaen måtte stå opp tidlig i dag, jammen flaks at de er så søte.

Hjemmelaget fuglemat, inspirert av så mange andre bloggere. 

Smelt 1pk delfiafett, ha i 7-8dl fuglefrø, rør godt, og hell i former. Noe av fettet vil renne ut på undersiden, så kan være greit å sette de på en plate. Når formene er fylt bruker du en pinne til å lage et passe stort hull til å ha båndet gjennom. Avkjøl i sneen til "kakene" er stivnet, fest på bånd og heng opp der du vil. Småfuglene i Kværnerbyen er hvertfall veldig fornøyd med initiativet, ikke nok med at de mumser på de kakene som henger fremme. De er stadig vekk i kakeboksen sin og prøvesmaker litt på de som ligger der også. 

I dag skal vi en tur på Folkemuseets julemarked. Der kan de friste med både glasserte epler, skøytebane, hestekjøring, julenisseverksted og sølvguttene som synger julen inn. Det er -15 her i dag, så vi får se hvor lenge vi holder ut. Vi kler godt på oss og tar hvertfall en liten tur.

Ønsker alle en fantastisk lørdag.

3 kommentarer:

 1. Ha en glitrende lørdag på folkemuseets julemarked.
  Det var en super idè med hjemmelaget fuglemat, den tar jeg med meg videre og skal se om vi får laget i morgen ;)

  SvarSlett
 2. Jeg har også sett dette på forskjellige blogger rundt omkring. Skulle ønske jeg hadde en uteplass hvor jeg kunne hengt opp litt til småfuglene, men det får nok bli når vi en gang i tiden får oss hus/rekkehus..
  Kjempefine bilder forresten, og nydelige jenter :)

  SvarSlett
 3. Så fin fuglemat. De tar seg jammen bedre ut enn de vanlige meisebollene i grønn netting! :)

  SvarSlett