lørdag 19. desember 2009

På tide å blogge litt igjen

Mye har skjedd siden sist, og det mest avgjørende for bloggingen sin del er jo at mormor har fått internett:) JIPPI!

Vi er i Stordalen hos mormor på juleferie. Reisen gikk kjempefint. Mormor kom til Oslo for å hente meg og jentene. Magnus fulgte oss inn med bagasjen, så fikk vi et barn hver i hendene. Like før det ble katastrofe når mormor og Nora sneik seg til en liten is akkurat i det vi skulle gå ombord på flyet. Men mormor visste råd. Ja forresten, når jeg sier mormor nå så er det min mormor jeg mener, altså Nora sin oldemor.
Uansett. Mormor pakket isen i en serviett, stappet den i veska og smuglet den med seg ombord på flyet, så spiste de resten der.
Nora fikk for første gang eget sete og var veldig fornøyd. Løvemat med godteri, juice og tegnesaker fikk hun også.  Flyvertinnene kommenterte til Nora at det var jo fint å få med seg mormor på tur når man skulle ut å reise. Skal si de ble lang i geipen når de fikk vite det var selveste oldemoren som satt der:)
Mali syns flyturen var oppskrytt, men var fornøyd med å få en løvematboks til å leke med og litt pupp på vei ned. 
På veien inn igjen fra flyplassen sovnet begge jentene, og legging i sengene her gikk helt uten problem og de sov fint hele natten.

På torsdag (?) fikk Nora spysyken igjen, og vi har egentlig ingen anelse om hvor hun plukket det opp. Stakkars jenta vrei seg og brakk seg så enormt, hulket og spurte etter pappa. Heldigvis var her både en mamma og en oldemor parat til å passe på og trøste. Nå ser det ut til å gi seg, og hun har ikke spydd siden i går natt klokken 03. Fått i seg litt mat og drikke har hun også.

I går natt ble jeg og morfar slått ut av samme dritten. Ja jeg kaller det dritten, for FY det er jammen fæle greier altså! Men i dag er vi på bedringens vei, bare litt slapp og utmattet.

Så har Mali lært å krabbe. Hun er så søt. Stod på alle fire og trente seg når hun stod stille først. Annenhver fot og hånd. Så kom oldebesta gående forbi med fine oransje tøfler og da føyk hun avgårde. Vel, kanskje en smule overdrevet. Men hun krabbet bort til tøflen:) Siden har hun trent mye her og krabbet mange ganger, men er ikke den helt store farten enda. Heldigvis.
Sitte prøver hun også på, og klarer det til dels. Har kommet seg helt opp et par ganger, og sitter ofte halveis oppsatt.

I dag fikk Nora komme seg ut fra smitteavdelingen og fikk bli med mormoren sin og "han kule" på tur.
De var på tur i skogen hvor de så masse spor, både rev, hjort, katt og mus. "Han kule" klatret opp i et tre, og det hadde visst Nora også lyst til. Hun fikk sitte på akebrett, og på skuldrene til Roar (han kule).
I pæretreet utenfor mormorhuset så de på fuglene, og hun lærte seg navnet på blåmeis, kjøttmeis og gråmeis.

Her er et bilde rappet fra bloggen til Roar

Mormorhuset og fjøset i bakgrunnen

Så gøy!


1 kommentar:

  1. Så hyggelig å høre fra deg igjen. Og Mali er jo bare superflink da :)
    Godt å høre at alle er på bedringens vei, spysjuka er jo verste sort altså.

    klem

    SvarSlett