tirsdag 29. desember 2009

Deilig lasagne

Det ble jo så populært sist jeg delte en oppskrift, så nå prøver jeg igjen. Denne gangen er det hjemmelaget lasagne som står på menyen.

Dette er en stor porsjon, passer til 4 personer.

Handleliste:
Kjøttsaus
500g Kjøttdeig eller karbonadedeig
1 liten løk
1 boks hakkede hermetiske tomater, gjerne med hvitløk eller urter
2 ss tomatpurè
1 stor gulrot
1/2 ts pepper
1 ts salt
1/2 ts timian
1/2 ts oregano
1 ts basilikum
1 dl vann
Pastaplater

Ostesaus
1 ss melange
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss ost
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts malt muskat

Tilberedning:
Start med å sette stekeovnen på 225 grader.
Brun kjøttdeigen, og tilsett løken på slutten av steketiden. Tilsett så gulrot, hakkede tomater, tomatpurè, krydder og vann. La det stå å småputre når du lager ostesausen.

Ostesaus:
Smelt smøret, trekk kjelen til siden og rør i hvetemelet. Ta kjelen tilbake på platen og spe med melken samtidig som du rører godt. La det koke opp før du tilsetter ost og krydder. La det småkoke i ca 10 minutter til sausen tykner

Hell alt i en ildfast form. Start med kjøttsaus, ostesaus og dekk med pastaplater, gjenta en gang og avslutt med kjøttsaus og ost på toppen.

Jeg pleier å servere med stekte baguetter og salat.

Enjoy!

2 kommentarer:

  1. Jeg kan skrive under på at den er VELDIG god!!

    SvarSlett
  2. Mmm... Det hørtes veldig godt ut :)
    Kommer garantert til å prøves!

    SvarSlett